Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.10.25

Irodalmi színpadunk kiemelkedően színvonalas előadásával emlékeztünk 1956. október 23-ára

Az 1956. október 23-ai forradalom községi megünneplésére, iskolánk irodalmi színpada Tóthné Ónody Nóra tanárnő vezetésével egy szívbemarkoló színdarabbal készült.

Az egy órás előadásban versek, tánc, zene, filmbejátszások, valamint fotók vetítésének segítségével nyerhettünk bepillantást a szabadságharc eseményeibe.
A kitűnő dramaturgiának köszönhetően a szereplő gyerekek is mélyen magukénak érezték az eseményeket, mivel az előadás keretében öltötték magukra korhű jelmezeiket és váltak iskolásokból forradalmárokká, az 56-os események szereplőivé. Az előadás csúcspontján a rádió ostromát és a fegyverropogást megrendült, ugyanakkor meghatódott csend fogadta. Mi nézők is részesei lehettünk a forradalom véres eseményeinek.
A záró jelenetekben az énekkar is csatlakozott az előadáshoz Zorán Szép holnap című dalának közös éneklésével.
Az előadást nagyon sok, könnyeivel küszködő szülő és a forradalom eseményeit személyesen is megélő idősebb néző köszönte meg.
Köszönet a szereplő gyermekeknek, a rendezőnek Tóthné Ónody Nórának, az énekkar vezetőjének Pester Attilánénak, a technikai háttérmunkákat végzőknek Lesták Erzsébetnek, Magda Lászlónénak és Némethné Buzás Ildikónak.